Op-ed: [In Danish] I en Vrimmel af Tegn - Noter fra et Oversættelsesseminar om Kinesisk Litteratur – University of Copenhagen

30 August 2018

-

I den danske offentlige debat fylder Kina mere og mere både økonomisk, politisk og måske i stigende grad også kulturelt. Men den store kinesiske litteraturtradition, de enestående digte, store historiske romaner og skarpe kortromaner, samt den agtelse og tænkning, der knytter sig til litteratur og skrift gennem den kinesiske historie, kender de færreste danske læsere til.

I dette debatindlæg skrevet af postdoc ved Kinastudier, Københavns Universitet Mai Corlin og forfatter Rakel Haslund-Gjerrild, får læseren et indblik i de foredrag der blev afholdt i forbindelse med oversætterseminaret "I en vrimmel af tegn", afholdt den 5. maj på KUA som et heldagsseminar med 60-70 deltagere. Her var der oplæg fra både de danske kinesiskoversættere; som Anne Wedell-Wedellsborg, Peter Damgaard, Sidse Laugesen og Susanne Posborg, og oversættere som Mette Holm og Karsten Sand Iversen, samt digterne Jimbut (Jun Feng) og Susanne Jorn.

Læs debatindlægget her.