20 June 2022

ThinkChina Video: Virker den vestlige økonomiske model i Asien?

Se eller gense forelæsning om den vestlige økonomiske model i den asiatiske kontekst med adjungeret professor og tidligere departementschef i Udenrigsministeriet, Jørgen Ørstrøm Møller. 

Introduktion

I løbet af de sidste 25 år har Asiens økonomiske fremgang været ekstraordinær. Asiens andel af det globale bruttonationalprodukt (BNP) er steget fra 5,8 % til 22,9 %1. I forhold til at forudse udvikling i de globale økonomiske spilleregler er det derfor vigtigt at forstå om asiatiske lande har adopteret, hvad der kan kaldes en anglo-amerikansk økonomisk tænkning (dybest set markedets forrang). Eller om de asiatiske økonomier fungerer på deres egen måde forskellig fra de amerikanske og britiske økonomiske skoler.

Jørgen Ørstrøm Møller

Jørgen Ørstrøm Møller har i mange år været en markant stemme i samfundsdebatten som visiting Senior Research Fellow ved Institute of Southeast Asian Studies (ISEAS). Adjungeret professor ved Singapore Management University & Copenhagen Business School. Han er desuden forfatter til en række bøger: “The Veil of Circumstance: Technology, Values, Dehumanization and the Future of Economics and Politics fra 2016”. 

Jørgen Ørstrøm Møller har været departementschef i Udenrigsministeriet og ambassadør i Sydøstasien og Oceanien – ud over Singapore i Brunei, Australien og New Zealand. Han er æresalumne i Københavns Universitets Alumneforening og medlem af the Global Advisory Council, World Future Society.

Se forelæsningen her: